





Delta Dunarii este singurul loc din Europa unde cresc liane. Stejari seculari, pe trunchiurile carora lianele se infasoara ca niste serpi, dune de nisip si cai salbatici care zburda in voie. Aceasta e mica jungla a Deltei.
pentru pădurea care cuprinde foarte multe specii, pentru liane, fiind singurul loc din Europa unde cresc. Tot aici, poţi vizita dunele de nisip, te poţi adăpa din fântâna aflată în mijlocul pădurii sau poţi admira caii care aleargă liberi peste tot.
Bătrânii satului povestesc de o navă care transporta specii de plante şi care s-a răsturnat aici. Aşa le-au spus părinţii că a luat naştere pădurea Letea.
Până în pădure se merge cu maşina circa 20 de minute, timp în care poţi admira schimbările uluitoare de peisaj. Aici vezi câmp, aici pădure de stejari, de tei, plopi, mai încolo liane şi, după un stufăriş, dunele de nisip.
Până să ajungă la dunele de nisip, turiştii sunt îndrumaţi de ghizi, care cer 20 de lei de persoană, către cel mai renumit copac din pădure. Nu-l cuprind zece persoane şi se spune despre el că este o minune că a crescut atât de mare în nisip. Unii spun că bătrânul stejar are 300 de ani, alţii 400 de ani, iar mărturie stau rugina de pe scoarţa copacului şi coronamentul pierdut pe alocuri.
La nici 500 de metri mai încolo se află dunele de nisip, înalte de 10-20 de metri. Vegetaţia sărăcăcioasă de pe dune contrastează puternic cu vegetaţia bogată din pădurea Letea, tocmai de aceea turiştii renunţă la stele pentru un loc unic, cum este Delta Dunării. Decorul deşertic atrage mulţi turişti la gurile Dunării.
Cu atâtea minunăţii, nu poţi decât să te întorci acasă cu amintiri pe care nu o să le uiţi niciodată şi pe care o să le povesteşti tuturor.
Periploca graeca, de origine mediteraneanǎ, lianǎ rarǎ în pǎduri şi zǎvoaie, folositǎ ca plantǎ ornamentalǎ. În ţara noastrǎ, această specie prezintă cea mai nordicǎ parte a arealului ei de rǎspândire



